Wonen

De voordelen van een eikenhouten eettafel

Een goede eettafel voegt ongetwijfeld waarde toe aan het comfort van je woning, maar heeft natuurlijk ook op praktisch en functioneel vlak heel wat meerwaarde. Bij de zoektocht naar een goede eettafel is het vooral belangrijk dat je rekening houdt met het materiaal waaruit deze bestaat. Want dat bepaalt voor een groot stuk het comfort en de uitstraling ervan.

Steeds meer mensen kiezen voor een eikenhouten eettafel in hun keuken of woonkamer, en dat heeft natuurlijk enkele goede redenen. Wil je daar graag meer over weten? Dan kan het onderstaande overzicht je zeker duidelijkheid geven!

De 4 belangrijkste voordelen van een eikenhouten eettafel

Eikenhout is een erg populair materiaal voor de bouw van eettafels. Hoe dat komt? Je leest het hier!

1. Eikenhout is erg sterk

Ten eerste is eikenhout een van de sterkste houtsoorten die er zijn, en dat betekent dat het de ideale basis is voor een meubelstuk dat jaren lang meegaat. Als je op zoek bent naar een nieuwe eettafel voor je keuken of woonkamer die zijn prijs waard is, dan doe je met eikenhout dus zeker een goede investering!

2. Eikenhout oogt stoer en robuust

Daarbij komt ook nog eens dat een tafel uit eikenhout een robuuste, stoere uitstraling heeft. Dit komt natuurlijk door de natuurlijke patronen, vormen en kleur van deze houtsoort. Je kan trouwens helemaal zelf kiezen in welke mate je de natuurlijke kleuren en patronen in dat hout laat behandelen of wegwerken, afhankelijk van de woonstijl die je verkiest. Hoe dan ook is een eikenhouten tafel perfect voor een rustieke, industriële of klassieke stijl!

3. Eikenhout is gemakkelijk te behandelen

Wil je een eettafel die erg gemakkelijk te behandelen en te onderhouden is? Dan is eikenhout de beste kandidaat. Tafels die uit deze houtsoort bestaan kunnen gemakkelijk steeds opnieuw geschuurd en gelakt worden, zonder negatieve gevolgen voor de kwaliteit en duurzaamheid. Het is op die manier zelfs mogelijk om de algemene uitstraling en feel van je tafel aan te passen!

4. Eikenhout heeft een warme kleur

Ten slotte past een eettafel uit eikenhout perfect in een gezellig, warm interieur door de unieke kleur van deze houtsoort. Eik brengt een natuurlijke, rustgevende look en feel in huis en dat maakt het de perfecte basis voor verschillende woonstijlen waar gezelligheid centraal staat!

Het beste maken van je nieuwe eettafel? Investeer in kwaliteit!

Een goede tafel kopen is zeker een slim idee als je je eetkamer van het best mogelijke meubilair wilt voorzien. Wil je waarde krijgen voor je geld? Betaal dan gerust ietsje meer voor écht vakmanschap of eventueel een eikenhouten eettafel op maat. Zo past je nieuwe tafel perfect in én bij je interieur en gaat hij ook veel langer mee!

Gerelateerde artikelen
Wonen

Van boerderij tot binnenstad: inspiratie voor diverse keukenstijlen

We zien de keuken vandaag de dag als het hart van de woning. En daarom is het ook meer dan logisch dat…
Wonen

Waarom gietvloeren perfect zijn voor elk interieur

In de wereld van interieurdesign neemt de populariteit van gietvloeren snel toe. Deze vloeren, die eerder voornamelijk in industriële en commerciële omgevingen…
Wonen

Wat wil jij in je badkamer hebben staan?

Met de inrichting van de badkamer kun je tegenwoordig alle kanten op. Dit kan het lastiger voor je maken als je moet…