Wonen

Let hierop bij het inrichten van een buffetkast!

De buffetkast is een essentieel meubelstuk bij de inrichting van de woonkamer, dat is zeker. Naast het feit dat zo’n kast erg mooi en stijlvol oogt in je interieur, is het natuurlijk ook belangrijk dat je de best op de juiste manier ordent en inricht.

Niet altijd gemakkelijk, want hoe maak je nu optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en zorg je er tegelijkertijd voor dat de inhoud van de kast op visueel vlak een beetje aantrekkelijk is? Hieronder vind je enkele handige tips om de inrichting van je buffetkast goed te doen!

3 tips voor het inrichten van je buffetkast

De buffetkast bevindt zich doorgaans in de woonkamer en is een essentieel element bij de inrichting van deze ruimte. Gebruik onderstaande tips om dit meubelstuk optimaal te gebruiken:

1. Maak gebruik van de hoogte én de diepte

Eerst en vooral is het een goed idee om zo goed mogelijk gebruik te maken van de beschikbare ruimte die je hebt in de kast, zowel in de hoogte als in de diepte. Vaak gaat heel wat ruimte verloren bij het vullen van zo’n kast, en dat is jammer. Je kunt dit probleem echter gemakkelijk oplossen door middel van enkele eenvoudige trucs.

Zo kan je kleine borden bovenop grotere borden plaatsen, waardoor er geen verticale ruimte verloren gaat. Ook kan je een heel opbergvak of lade onderverdelen in kleinere lades door er een scheidingselement in te verwerken, zoals een metalen rekje met twee of drie niveaus. Wil je optimaal gebruik maken van de diepte van de kast? Plaats dan zeker voldoende spullen achter elkaar, zodat er geen plaats verloren gaat!

2. Let op de kleuren

Daarbij is het erg belangrijk dat je ook aandacht besteedt aan de kleuren van de spullen die je in de kast opbergt. En dat heeft dan vooral belang op het vlak van stijl en uitstraling. Zo kan je borden, tassen en ander servies volgens kleur indelen, waardoor je een mooi uniform geheel krijgt.

Natuurlijk ben je daar helemaal vrij in, maar het is vanuit esthetisch vlak beter om de juiste kleuren bij elkaar te plaatsen. Zo ervaar je meer rust tijdens het indelen van de buffetkast en oogt je interieur opa zich ook gewoon veel mooier!

3. Gebruik categorieën

Ten slotte is het belangrijk dat je je buffetkast indeelt op basis van vaste categorieën. Dit heeft natuurlijk vooral te maken met de efficiëntie van de indeling, en het geeft je de mogelijkheid om spullen en servies veel sneller terug te vinden.

Daarbij heeft ook dit aspect een esthetische rol: hoe ordelijker je kast is ingericht, hoe mooier het geheel eruit ziet en hoe completer je interieur. Als je tassen, borden en andere keukenapparatuur en servies mooi volgens type organiseert, komt dat de inrichting van je buffetkast dus alleen maar ten goede!

Gerelateerde artikelen
Wonen

Van boerderij tot binnenstad: inspiratie voor diverse keukenstijlen

We zien de keuken vandaag de dag als het hart van de woning. En daarom is het ook meer dan logisch dat…
Wonen

Waarom gietvloeren perfect zijn voor elk interieur

In de wereld van interieurdesign neemt de populariteit van gietvloeren snel toe. Deze vloeren, die eerder voornamelijk in industriële en commerciële omgevingen…
Wonen

Wat wil jij in je badkamer hebben staan?

Met de inrichting van de badkamer kun je tegenwoordig alle kanten op. Dit kan het lastiger voor je maken als je moet…