Wonen

Wat wil jij in je badkamer hebben staan?

Met de inrichting van de badkamer kun je tegenwoordig alle kanten op. Dit kan het lastiger voor je maken als je moet bepalen wat jij allemaal in de badkamer wil hebben. wil je graag een grote inloopdouche, een ligbad, of toch een douchecabine en wat meer ruimte voor een grote badkamerkast?

Maak een lijstje voor jezelf

Het belangrijkste om eerst te doen, is het maken van een lijstje. Bedenk voor jezelf wat je graag wil met de badkamer en schrijf dit op. Heb je kinderen? Dan is een bad vaak fijn om ze makkelijk te kunnen wassen. Ook een inloopdouche heeft meerdere voordelen, ook wanneer je kinderen hebt. daarnaast is de ruimte van een inloopdouche groot genoeg om ook een babybadje neer te zetten, zodat je ook je pasgeborene eenvoudig in bad kan doen.

Vergeet ook zeker niet de badkamer goed op te meten zodat je de juiste afmetingen hebt. dit kan je later helpen, bijvoorbeeld wanneer je een douche of bad gaat uitzoeken. Het laatste wat je wil is dat het bad toch net niet past op de plek waar jij het had bedacht.

De meubels aanschaffen

Heb je alles op je lijstje staan? Dan is het tijd om de meubels uit te gaan zoeken. Badkamermeubels kopen kun je natuurlijk in een fysieke winkel doen, maar het is tegenwoordig net zo makkelijk om dit online te doen. Heerlijk vanaf je eigen bank of aan de keukentafel de verschillende meubels bekijken en vergelijken, zonder dat je van de ene naar de andere winkel hoeft te rijden.

Let er bij het uitzoeken op dat de meubels bij elkaar passen. Heb je een geweldige wastafel gezien met een houten ombouw, dan is het een goed idee de badkamerkast van hetzelfde hout te nemen. Doe je dit niet, dan zijn er straks teveel verschillende kleuren en materialen in de badkamer aanwezig, wat zorgt voor een rommelig effect. De badkamer moet een plek zijn waar je kunt ontspannen, en dat lukt niet in een rommelige ruimte.

Op zoek naar het juiste bad

Wil je ook een bad kopen? Dan is het goed rekening te houden met de afmetingen. Ga je het bad alleen zelf gebruiken, dan volstaat vrijwel ieder bad wel, maar als je ook je kinderen er in wil wassen kan het handiger zijn een grotere variant aan te schaffen. Denk ook na over of je een vrijstaand bad wil, of dat je hem in wil bouwen. Een vrijstaand bad kan vrijwel overal geplaatst worden en is er in verschillende vormen, terwijl een inbouw bad altijd rechthoekig is.

Gerelateerde artikelen
Wonen

Van boerderij tot binnenstad: inspiratie voor diverse keukenstijlen

We zien de keuken vandaag de dag als het hart van de woning. En daarom is het ook meer dan logisch dat…
Wonen

Waarom gietvloeren perfect zijn voor elk interieur

In de wereld van interieurdesign neemt de populariteit van gietvloeren snel toe. Deze vloeren, die eerder voornamelijk in industriële en commerciële omgevingen…
Wonen

De voordelen van een eikenhouten eettafel

Een goede eettafel voegt ongetwijfeld waarde toe aan het comfort van je woning, maar heeft natuurlijk ook op praktisch en functioneel vlak…