Beauty & Fashion

Bescherm je ogen met een goede zonnebril

Tijdens het zonnen besteden we heel wat aandacht aan de gezondheid van onze huid. Dat is zeker een goed idee, maar tijdens dat zonnen worden onze ogen vaak vergeten. Spijtig, want gevoelig voor zonlicht. Om je ogen tegen het zonlicht te beschermen, is een goede zonnebril onmisbaar. Maar wat is een goede zonnebril?

Zoveel mogelijk stralen filteren

Een goede zonnebril filtert zoveel mogelijk de schadelijke uv- stralen van de zon. Dat beschermt je tegelijk voor mogelijk verblinding. Een zonnebril kies je dus lang niet alleen omdat hij in het modebeeld past. Een goede zonnebril. Ben je op zoek naar een goede zonnebril. Zorg er dan voor dat hij aan deze vijf voorwaarden voldoet.

Een goede zonnebril heeft de juiste kleur glazen

Een goede zonnebril met een maximale bescherming van je ogen, heeft de juiste kleur van glazen:

  • Grijze brilglazen: verminderen de sterkte van het zonlicht zorgen voor realistisch kleuren
  • Bruine brilglazen: geven  de kleuren anders weer dan ze in werkelijkheid zijn. Zorgen tegelijk voor een wazig beeld. Vermindert wél de felheid van het zonlicht
  • Gele brilglazen: geven het licht scherper weer en vervormen de kleuren
  • Roze brilglazen: ideaal voor watersporters. Ze geven een goed contrast bij een blauwe of groene achtergrond
  • Groene brilglazen: filteren het zonlicht gedeeltelijk, maar geven wel een goed contrast

De kwaliteit van je brilglazen

Bespaar zeker niet op de kwaliteit van je brilglazen. Goede glazen zorgen voor een beter zichten zijn kras-, breuk en vuurbestendig.

Het formaat van je brilglazen

Kies geen te kleine brilmonturen. Goede lenzen zijn groot genoeg om de ogen volledig te bedekken en te beschermen tegen licht. Licht komt van boven, onder of van opzij binnen.

Een goede zonnebril heeft een CE- goedkeuring

Europa legde meerdere normen vast die zowel de veiligheid als de gezondheid van je ogen beschermen. Beiden worden gegarandeerd door een officieel CE- keurmerk. De kwaliteit van de brilglazen worden weergegeven door vijf categorieën, telkens aangeduid met een nummer van nog tot vier:

  • Nul: deze brilglazen gebruik je uitsluitend bij bewolkt
  • Een: bij een bewolkte hemel
  • Twee: uitstekend bij mooi weer
  • Drie: bij zonnig weer
  • Vier: geschikt in het hooggebergte bij hevig licht

Op het strand gebruik je hier bij ons bij voorkeur voor een zonnebril van categorie drie. Tijdens het skiën of snowboarden best een uit categorie vier.

Koop een zonnebril met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Goedkope zonnebrillen beschikken nu ook over een CE- label. Ze geven wél voldoende uv-bescherming, maar een slecht zicht. Goedkope zonnebrillen kunnen je ogen vermoeien. Ze zijn moeilijk aan te passen en laten vaak een indruk achter op je huid.

Zonnebrillen in het verkeer

Een goede zonnebril voor in het verkeer is er een met categorie een tot drie. Categorie vier is te donker en ongeschikt. Bruin is het beste glas voor automobilisten. Het zorgt voor een helder en contrastrijk zicht.

Kinderzonnebrillen

De ogen van kinderen en zeker van baby’s vragen extra bescherming tegen zonlicht en zijn schadelijke uv- stralen. Zonnebrillen voor kinderen hebben vooral een goede pasvorm en volgen de vorm van het kindergezichtje. Daarom zijn goede kinderzonnebrillen uitgerust met een velcro of met een elastiek achteraan.

Gerelateerde artikelen
Beauty & Fashion

Zo blijft jouw oogschaduw de hele dag goed zitten!

Veel vrouwen houden ervan om zichzelf mooi te maken. Elke dag een paar minuutjes voor de spiegel: de meeste vrouwen zijn er…
Beauty & Fashion

De beste beauty tips voor een gezonde huid

Je huid is ook een orgaan, en dat betekent dat je er best goed zorg voor draagt! Veel mensen weten echter niet…