Beauty & Fashion

Zo blijft jouw oogschaduw de hele dag goed zitten!

Veel vrouwen houden ervan om zichzelf mooi te maken. Elke dag een paar minuutjes voor de spiegel: de meeste vrouwen zijn er dol op. Het voelt als een cadeautje aan zichzelf, die paar minuten helemaal alleen zonder alle drukte om je heen. Aan je kaptafel kan je je even helemaal afsluiten van de buitenwereld en jezelf wat rust gunnen. Dit is een van de redenen waarom vrouwen het aanbrengen van make-up helemaal geen straf vinden (in tegenstelling tot wat veel mannen denken). Maar, het product oogschaduw blijft een lastig product. De meeste vrouwen vinden het spannend om dit aan te brengen, omdat er best wel wat mis kan gaan. Ze durven het risico niet aan om er in de avond achter te komen dat er allemaal bruine vegen op je gezicht staan. Tegenwoordig zijn er best veel trucjes die je kan toepassen om je oogschaduw langer op je oogleden te laten zitten. Zo zit zelfs na die ene slopende avond, jouw oogschaduw nog tiptop in model!

Oogschaduwbasis

Oogschaduwbasis, de naam zegt het al, zorgt ervoor dat de oogschaduw beter blijft plakken aan je ooglid. Doordat je eerst een basislaag creëert, kan de oogschaduw beter hechten en is de kans vele malen groter dat de oogschaduw perfect in model blijft zitten, zelfs als je een lange dag hebt gehad waarbij je meermalen over je gezicht gewreven hebt. Oogschaduwbasis is hét geheim voor een mooie oogopslag die er in de avond nog even mooi uitziet als in de ochtend!

Pigment

Als je in de drogist of parfumeriezaak staat, is het van belang dat je de hoeveelheid pigment van de oogschaduw goed controleert. Dit kan je doen door bijvoorbeeld met je vingers in de oogschaduw kleur te deppen en vervolgens een streep op de bovenkant van je handpalm te maken. Dit heet swatchen. Als de oogschaduw goed op je hand pakt en er een duidelijke kleur op je hand verschijnt, dan weet je dat de oogschaduw van goede kwaliteit is en genoeg pigment heeft. Deze soorten oogschaduw zullen dan ook vele malen langer op je ogen blijven zitten dan andere oogschaduwsoorten!

Setting spray

Last but not least: setting spray. Deze spray gebruik je als je helemaal klaar bent met jouw spetterende ooglook. De spray biedt als het ware een extra beschermingslaagje, zodat de oogschaduw minder snel van je gezicht kan afspoelen tijdens een zware regen- of huilbui. Op deze manier kan je veel gemakkelijker op pad, zonder bang te hoeven zijn dat je in een panda verandert!

Jouw oogschaduw blijft vanaf nu 100% op zijn plek. Die regenbui of die warme zomerdag kom je mij met gemak door: jouw oogschaduw zit in de avond nog precies zoals in de morgen aangebracht. Ideaal!

Gerelateerde artikelen
Beauty & Fashion

Bescherm je ogen met een goede zonnebril

Tijdens het zonnen besteden we heel wat aandacht aan de gezondheid van onze huid. Dat is zeker een goed idee, maar tijdens…
Beauty & Fashion

De beste beauty tips voor een gezonde huid

Je huid is ook een orgaan, en dat betekent dat je er best goed zorg voor draagt! Veel mensen weten echter niet…