Gezondheid

Een gezonde leefstijl is zoveel makkelijker dan je denkt

Je leest en hoort het elke dag, een gezonde leefstijl is belangrijk en biedt tal van voordelen. Je voelt je beter, je hebt meer energie en kwaaltjes lijken minder snel toe te slaan. Toch stellen we dat goede voornemen vaak uit en dat is jammer, het is helemaal niet zo moeilijk als je denkt en je lichaam zal je zo dankbaar zijn.

Kleine aanpassingen maken een groot verschil

Er wordt soms ten onrechte gedacht dat je voor een gezonde leefstijl je hele leven en gewoontes drastisch moet omgooien, maar laat ons dit misverstand alvast maar even de wereld uit helpen. Kleine en heel eenvoudige aanpassingen maken wel degelijk het verschil.

Gezonde en evenwichtige voeding

Gezond en evenwichtig eten, het draait allemaal om het maken van de juiste keuzes. Niet minder eten dus, maar beter eten en ja hoor dat kan ook heel lekker en gevarieerd zijn. Het eten van veel groenten in combinatie met volkorenpasta bijvoorbeeld en een klein stukje vis of vlees, zorgen ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt en niet langer naar die ongezonde tussendoortjes grijpt.

Een dagelijkse portie beweging

Bewegen hoort bij een gezonde leefstijl, maar dat wil niet zeggen dat je plots elke dag urenlang in de gym moet vertoeven. Kleine zaken zoals eens vaker de wagen laten staan en je te voet of met de fiets verplaatsen of de trap nemen in plaats van de lift zijn al zaken die je makkelijk kunt realiseren. Als je dan ook nog eens enkele keren per week een goede wandeling maakt of eens met vrienden of vriendinnen een uurtje gaat sporten, ben je vast en zeker goed bezig.

Rust is ook belangrijk

Denk niet dat slapen en rusten tijdverspilling zijn, nee je lichaam heeft hier nood aan om voldoende te kunnen recupereren en de batterijen terug volledig op te laden. Maak er een goede gewoonte van om je aantal uren slaap te halen en zorg ervoor dat alle mogelijke stoorzenders zoals mobiele telefoon en tablet worden uitgeschakeld. Het helpt ook om een vast slaappatroon aan te houden en elke dag ongeveer op hetzelfde uur naar bed te gaan. Genoeg en goede slaap zorgen ervoor dat je lichaam en geest zonder problemen een nieuwe dag aankunnen met voldoende energie.


De combinatie van gezonde voeding, voldoende beweging en genoeg slaap zullen je alleen maar voordelen opleveren. Begin met kleine stapjes en voor je het weet, zal je je al een heel stuk beter voelen. We staan er niet genoeg bij stil wat ons lichaam elke dag te verduren krijgt en doen er dan ook goed aan hier eens bij stil te staan en het de zorgen te geven dat het verdient.

Gerelateerde artikelen
Gezondheid

Hoe herken je de symptomen van diabetes

Laat je niet afschrikken van deze ontluisterende cijfers. In Nederland hebben meer dan een miljoen mensen diabetes type2 en iets meer dan…
Gezondheid

Jij bent zo gezond als een vis door deze tips!

In de winterperiode zijn de meeste mensen vaker ziek dan gemiddeld. Dit komt omdat je weerstand in de winterperiode lager is dan…