Gezondheid

Jij bent zo gezond als een vis door deze tips!

In de winterperiode zijn de meeste mensen vaker ziek dan gemiddeld. Dit komt omdat je weerstand in de winterperiode lager is dan in andere seizoenen. Het is in de tijd van nu erg hip om met je gezondheid bezig te zijn, en je bewust te zijn van alle mogelijke ziektes en kwaaltjes die op de loer kunnen liggen. Met een klik op de knop kan jij op het internet allemaal informatie opzoeken en kan je vinden wat de oorzaak is van jouw symptomen. Dit kan handig zijn, maar ook gevaarlijk: veel mensen verliezen zich hierin. Het is daarom van cruciaal belang voor je fysieke en mentale gesteldheid dat je je lekker in je vel voelt en dat je lichaam in goede conditie is. Hieronder vind je een aantal manieren hoe je dit voor elkaar kunt krijgen!

Zorg voor voldoende beweging op een dag

Er zijn vandaag de dag nog veel te veel mensen die te weinig bewegen. Je moet elke dag eigenlijk minimaal 60 minuten in beweging zijn. Als je achter een bureau zit met een laptopscherm voor je neus, kom je vaak maar moeilijk aan die 60 minuten per dag. Het is daarom handig om tijdens je lunchpauze even naar buiten te gaan. Even een frisse neus halen zodat je er weer met de volle 100 procent tegenaan kan. Daarnaast heb je ook nog wat extra stappen gezet!

Ga op tijd naar bed

Het leven is heel leuk, maar soms moet je ook gewoon even uitchecken. Het is daarom belangrijk dat je minstens 8 uur per nacht slaapt. Als je slaapt, kan je lichaam even bijkomen van alle activiteiten die je die dag hebt ondernomen en van alle indrukken die je die dag hebt moeten verwerken. Na een goede nachtrust heb je een verhoogde weerstand, en is de kans groter dat je niet gelijk (ernstig) ziek wordt door bacteriën of infecties. Slaap dus voldoende uit en ga niet al te laat naar bed.

Zorg dat je genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgt

Vitaminen en mineralen vormen de bouwstenen van ons immuunsysteem. Deze krijg je onder andere binnen door voldoende fruit en groenten te eten. Je moet minstens 200 gram groenten per dag eten, maar probeer hier 350 gram van te maken. Je kan bijvoorbeeld tijdens de lunch ook een overheerlijke omelet met groenten maken, in plaats van een boterham met kaas. Niet alleen lekker, maar ook goed voor de gezondheid dus!

Jij zal nooit meer last hebben van kwaaltjes als je bovenstaande tips zorgvuldig opvolgt. Jij bent een heel ander mens geworden, op een positieve manier. Stay safe & healthy!

Gerelateerde artikelen
Gezondheid

Hoe herken je de symptomen van diabetes

Laat je niet afschrikken van deze ontluisterende cijfers. In Nederland hebben meer dan een miljoen mensen diabetes type2 en iets meer dan…
Gezondheid

Een gezonde leefstijl is zoveel makkelijker dan je denkt

Je leest en hoort het elke dag, een gezonde leefstijl is belangrijk en biedt tal van voordelen. Je voelt je beter, je…