Lifestyle

De kunst van genieten in de regen

Nederland staat bekend om een paar dingen. Lekkere kaas, de duinen van Noord-Holland en het regenachtige weer. Gelukkig hoeft dat geen probleem te zijn, als je je maar goed voorbereidt. Dan zal je zelfs merken dat in de regen lopen heel aangenaam kan zijn. Met deze tips geniet jij de volgende keer van regen in Nederland!

Wees creatief

De sleutel tot comfort tijdens een regenachtige dag in Nederland is de juiste kleding. Begin met een waterdichte laag; een stijlvolle regenjas die ademt is je beste vriend. Combineer dit met waterbestendige schoenen die jouw voeten droog houden. En durf vooral bijzondere keuzes te maken in wat voor soort schoenen of jas je kiest. Er is tegenwoordig veel meer beschikbaar dan alleen een functionele jas of regenlaarzen. Wist je bijvoorbeeld dat met leuke regenlaarzen dames zelfs de show kunnen stelen tijdens een stortbui?

Draag verschillende laagjes

Onder deze waterdichte lagen is het slim om laagjes aan te trekken die je makkelijk aan of uit kan doen. Zo kan je op ieder moment van de dag je outfit aanpassen naar het weer. Begint het ineens harder te regen doe je die poncho aan. Maar is het ineens droog wil je ook niet rondlopen met een natte jas en kan je makkelijk een of twee laagjes uitdoen. Denk aan een combinatie van t-shirt, warme trui en misschien zelfs een thermoshirt als het echt koud is.

Stevig onder de paraplu

Vergeet die dunne paraplu’s die dubbelvouwen bij ieder windvlaag. Wat jij nodig hebt is een stevig model dat de Nederlandse winden kan trotseren. Compact genoeg om in je jas te passen, maar groot genoeg voor als het echt losgaat. Windbestendig is hierbij het sleutelwoord wanneer je iets nieuws uitzoekt. Een van de lekkerste geluiden is de regen die op je paraplu valt terwijl jij er droog en beschermd onder staat. Dubbel genieten als de zon vervolgens begint te schijnen en jij je paraplu kan  inklappen.

Soms is tegen de regen vechten als tegen de bierkaai. Trek dus die regenjas en je regenlaarzen aan, open je paraplu en stap vol moed naar buiten. De regen biedt een fris, glinsterend uitzicht op Nederland dat je niet wilt missen. Dus laat de druppels de volgende keer dat het regent je dag niet breken, maar juist leuker maken!

Gerelateerde artikelen
Lifestyle

Waarom zou je een auto leasen

Nadelen van het kopen van een auto Wanneer je een auto koopt, kunt je niet weten wat de auto waard zal zijn…
Lifestyle

Waarom een auto leasen voor particulieren zo'n goed idee is...

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een wagen te leasen in plaats van te kopen, en dat is natuurlijk niet zomaar. Wil…
Lifestyle

3 tips om de beste lease auto te vinden

Een auto leasen brengt alleen maar voordelen met zich mee, en dat is dan ook de reden waarom steeds meer particulieren én…