Travel

Een stedentrip in de herfst

Het najaar is de ideale tijd om op stedentrip te gaan. Voor je gevoel houd je de zomer dan nog even vast en het is in de meeste steden ook niet te warm om heerlijk van alles te bekijken. Vaak geniet je echter nog wel van een lekker najaarszonnetje. Nu is de temperatuur en het weer natuurlijk wel afhankelijk van de steden die je bezoekt. Kies je een van de onderstaande steden voor je stedentrip in de herfst, dan ga je vast en zeker een heerlijke tijd tegemoet.

Porto

Porto is een fantastische bestemming als je een stedentrip wilt maken. Wordt het een romantisch tripje, dan zit je hier helemaal goed. Maar ook wanneer je als gezin, vrienden of collega’s een stedentrip maakt, heeft deze stad genoeg te bieden. De haven is geweldig. Ook de straatjes met authentieke huisjes spreken enorm tot de verbeelding. Een absolute aanrader is het maken van een boottocht. Je vaart in dit geval langs 7 bijzondere bruggen. De temperatuur is in de herfst ook ideaal. Houd je van culinaire hoogstandjes, dan zit je in Porto ook precies op de juist plek.

Athene

Hebben we het over een citytrip in de herfst, dan mag de hoofdstad van Griekenland niet ontbreken. Zeker als je houdt van historie en een rijke cultuur, vind je hier absoluut wat bij je past. Een nadeel van Athene bezoeken in de zomer is de hoge temperatuur. Heel wat mensen lopen moe en bezweet rond bij de Areopagus. In de herfst zijn deze bezoeken een stuk prettiger. Natuurlijk neem je ook een kijkje bij het wereldberoemde Akropolis. Leuk is verder de oude volksbuurt Plaka. Je blijft foto’s maken van de gezellige straatjes.

Rome

Ook dit is een ideale stad om te bezoeken in de herfst. In de zomer is het snel te warm, maar in het najaar zijn de temperaturen precies goed om door een stad te lopen. Hier in deze stad vind je het allergrootste openluchtmuseum van heel Europa. Uiteraard hebben we het hier gewoon over Rome. Je hoeft maar door de stad te lopen en continue kom je bijzonderheden tegen. We noemen alleen even de Trevifontein, het Vaticaan en het Pantheon. Alleen deze drie zijn al de moeite waard om een citytrip naar Rome te boeken.

Met zoveel leuke tips weet je wellicht niet eens welke stad je nu moet kiezen voor je stedentrip. Ga je samen met iemand anders, leg dan jullie wensen naast elkaar. Welke stad komt eruit als je deze wensen vergelijkt? Geniet van de prachtige stad waar jullie binnenkort naar toe reizen.

Gerelateerde artikelen
Travel

Onmisbare tips voor jouw volgende stedentrip

Ga je binnenkort op stedentrip, haal daar dan uit wat er in zit. Geniet zoals het moet. Onderstaande tips zullen je daarbij…
Travel

Deze Italiaanse steden zijn absolute pareltjes!

La bella Italia: veel mensen zweren bij deze vakantiebestemming. Italië is een divers land, met adembenemende bezienswaardigheden, prachtige natuur en een overheerlijke…