Travel

Deze Italiaanse steden zijn absolute pareltjes!

La bella Italia: veel mensen zweren bij deze vakantiebestemming. Italië is een divers land, met adembenemende bezienswaardigheden, prachtige natuur en een overheerlijke keuken. Kortom: Italië beschikt over alle ingrediënten voor een topvakantie! Daarnaast zijn er veel steden waar je je zeker een paar dagen kan vermaken. Een citytripje is dus ook heel goed mogelijk in het land van de pizza en pasta, terwijl veel mensen eigenlijk gelijk aan een relax- of strandvakantie denken bij Italië. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet per se. Onderstaande steden zijn de ideale bestemming voor een gave citytrip!

Rome

Rome is niet voor niets de hoofdstad van Italië. De stad is een waar openluchttheater, aangezien in elke hoek van de stad wel een authentiek bouwwerk te vinden is. Het Colosseum is erg imposant, maar ook het Pantheon of de Trevi fontein zijn echte must-sees! De restaurants in Rome zijn ook van hoge kwaliteit: je kan er lekker eten voor een zacht prijsje, iets waar Nederlanders natuurlijk dol op zijn. Vijf dagen is de ideale lengte voor een citytrip in Rome: er is namelijk erg veel te zien en te doen, en het is beter om hier echt de tijd voor te nemen. Je bent er nu immers toch!

Lucca

De Middeleeuwse architectuur is goed bewaard gebleven in het leuke Lucca. Het cultureel erfgoed van de Renaissance is goed terug te zien in de bouwwerken die er vandaag de dag nog staan. Zo kan je in het binnencentrum de stadsmuren van vroeger nog aanschouwen. Deze muren werden gebruikt om Lucca tegen de vijand te beschermen. Ook Piazza Anfiteatro is een aanrader. Op dit plein vochten vroeger gladiatoren met elkaar. Dat kan vandaag natuurlijk niet meer, maar je kan er wel een hemelse chardonnay drinken op een gezellig terras!

Siena

Siena sluit de rij. Deze stad is het ondergeschoven kindje van Toscane: veel mensen kiezen voor Rome, Venetië of Florence. Dat is zonde, omdat Siena echt wel wat te bieden heeft. De Duomo (kathedraal) is zeker even mooi als de wereldberoemde Duomo in Florence, maar hier hoef je gelukkig niet over de hoofden lopen. Piazza del Campo is de perfecte uitvalsbasis voor een fris ijsje of een smakelijk wijntje. Op dit grote plein worden vandaag de dag nog steeds traditionele paardenraces gehouden. Een beetje gek dat dit gewoon op een dorpsplein gebeurt, maar het is wel een gave ervaring. Tot slot is een bezoekje aan Complesso Museale Santa Maria della Scala echt een aanrader. Dit museum heeft de mooiste historische Italiaanse schatten bewaard. Hier kan je ware meesterwerken aanschouwen!

Heb jij ook zo’n zin in een reisje naar Italië gekregen? Welke stad geniet jouw voorkeur?

Gerelateerde artikelen
Travel

Onmisbare tips voor jouw volgende stedentrip

Ga je binnenkort op stedentrip, haal daar dan uit wat er in zit. Geniet zoals het moet. Onderstaande tips zullen je daarbij…
Travel

Een stedentrip in de herfst

Het najaar is de ideale tijd om op stedentrip te gaan. Voor je gevoel houd je de zomer dan nog even vast…

Geef een reactie