Zakelijk

Gebrek aan inspiratie? Deze outfits zijn ideaal voor op kantoor!

Veel werkenden vinden het lastig om een geschikte outfit te vinden voor op kantoor. Op sommige locaties gelden namelijk gedragsregels en kledingvoorschriften. De meeste vrouwen vinden het lastig om hier mee om te gaan, omdat je algauw met een saaie outfit aan komt zetten. Dat is natuurlijk niet de manier om jouw collega’s te imponeren! Hieronder vind je een aantal ideeën voor een geschikte outfit voor op kantoor. Zo zie je er stijlvol uit, maar wel volgens de kledingvoorschriften die op kantoren gelden!

Een gaaf kostuum

Een pak of kostuum doet het eigenlijk altijd goed. Dit hoeft natuurlijk niet per se in een saai grijstint, zoals zwart of grijs, maar het kan ook een stuk kleurrijker. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een felle kleur, zoals rood of geel, maar je kan ook voor een diepe kleur kiezen, zoals legergroen. Zo’n kostuum staat bij iedere vrouw, het maakt niet uit wat jouw lichaamsvorm of -bouw is. Als je zo’n volledig kostuum in dezelfde kleur nogal heftig vindt, kan je ook voor een blazer of colbert kiezen zonder de bijpassende pantalon te dragen. Op deze manier

Een kokerrok

Een kokerrok is volgens veel vrouwen het kledingstuk bij uitstek voor op kantoor. Deze rok is klassiek en modieus tegelijk. Op deze manier laat je zien dat je moeite in je outfit gestoken hebt, maar niet de halve dag voor je kledingkast gestaan hebt. Dit is de vibe waar je voor wil gaan op kantoor. Je bent er immers om te werken, niet om een modeshow te lopen!

Een midi-jurk

Een jurkje is ook een handige manier om met warm weer om te gaan. Op deze dagen zijn de temperaturen hoog en smelt je zowaar weg op kantoor, vooral als je geen zonwering hebt en de zon vol op jouw kantoorpand staat. Korte broeken zijn op de meeste kantoren uit den boze, dus een jurk is een handig kledingitem om dan te dragen. Zo heb je blote benen, maar wel op een klassieke manier die niet al te prijsgeeft van jouw lichaam. Een jurk met bloemetjes of een ander leuk printje (streepjes bijvoorbeeld) is in de zomer daarom favoriet onder veel vrouwen!

Een witte blouse

Een klassiek item: de witte blouse. Veel vrouwen zweren hierbij, aangezien een oversized witte blouse lekker los zit. Daarnaast is de kleur wit toch een stuk frisser dan zwart, zeker als je een deel van jouw werktijd in de zon zit. Zo raak je niet oververhit in ieder geval! De witte blouse laat zien dat jij je met de laatste mode hebt beziggehouden, maar wel op de hoogte van de regels bent!

Gerelateerde artikelen
Zakelijk

Tips voor kantoorinrichting in kleinere ruimtes

Het inrichten van een kantoor kan een uitdagende taak zijn, vooral als je een kleinere kantoorruimte hebt en veel werkplekken nodig hebt….
Zakelijk

Zo stel je de beste zakelijke outfit samen

Een zakelijke outfit straat klasse en stijl uit, maar hoe bereik je nu precies dit effect als je kledingstukken gaat combineren? Naast…
Zakelijk

Let hierop bij aankoop van zakelijke schoenen

De kleren maken de man én de vrouw – en dat geldt ook voor zakelijke outfits! Naast natuurlijk enkele belangrijke basisstukken, die…