Zakelijk

Let hierop bij aankoop van zakelijke schoenen

De kleren maken de man én de vrouw – en dat geldt ook voor zakelijke outfits! Naast natuurlijk enkele belangrijke basisstukken, die de kern vormen van een goede zakelijke outfit, mogen ook nette schoenen niet ontbreken in je garderobe.

Precies de goede schoenen vinden is voor veel mensen echter een hele uitdaging. Misschien heeft dat wel te maken met het enorme aanbod aan mogelijkheden? Hoe dan ook kunnen onderstaande tips je helpen om alsnog snel de beste zakelijke schoenen te vinden! Je gaat tenslotte niet op je nieuwe paar heren slippers naar het werk!

3 tips voor het beste paar zakelijke schoenen

Zakelijke schoenen zijn niet louter functioneel: ze dragen bij aan de algemene look en feel van je complete outfit. Met die gedachte in het achterhoofd, en de onderstaande tips, zal de zoektocht naar het beste paar zakelijke schoenen meteen zoveel gemakkelijker worden!

1. Let op de kleur van de schoenen

Kleur is een centraal aspect bij de aankoop van zakelijke outfits, en dat geldt ook voor de schoenen. Let bij aankoop van een nieuw paar vooral op de huidige kleuren van je outfit zelf. Draag je bijvoorbeeld een donkerblauw of zwart pak? Of hangt je garderobe vooral vol met grijze of lichtere pakken of outfits?

Op basis van de inhoud van je kleerkast en de kleur van je outfits is het eenvoudig om de juiste kleur schoenen te vinden. Op die manier creëer je een mooi, uniform geheel dat extra strak en zakelijk oogt!

2. Ga voor kwaliteit

Voor sneakers en andere schoenen die voor casual doeleinden gebruikt worden, is het misschien niet héél belangrijk dat je investeert in de beste kwaliteit. Als je echter een zakelijke, chique outfit samenstelt is dat essentieel.

Ga bij de zoektocht naar zakelijke schoenen altijd voor een paar dat duurzaam én kwalitatief is. Je betaalt hier dan misschien wel een stukje meer voor, uiteindelijk zal je geld besparen omdat je nieuwe paar langer meegaat. Daarbij voegt een goed paar schoenen van ambachtelijke of hoogwaardige makelij natuurlijk alleen maar bij aan de look en feel van je outfit!

3. Het type schoenen

Ten slotte kan het geen kwaad om onderzoek te doen naar de verschillende soorten zakelijke schoenen die je tegenwoordig vindt. Voor heren zullen dat doorgaans gewone herenschoenen zijn met een lederen basis, een niet al te opvallend patroon op de bovenzijde en een eenvoudige, kleine hak en zool.

Voor vrouwen bestaan er over het algemeen wat meer opties. Denk maar aan hogere hakken met een zwarte kleur, of bijvoorbeeld pumps voor een iets jeugdigere look. Om nog maar te zwijgen over het aanbod aan verschillende kleuren!

Het soort schoen dat je koopt zal niet enkel een grote invloed hebben op het comfort van je outfit, maar ook de algemene uitstraling. Maak je keuze dus ook op basis van het soort zakelijke outfit dat je draagt en waarvoor je deze precies wilt gebruiken!

Gerelateerde artikelen
Zakelijk

Tips voor kantoorinrichting in kleinere ruimtes

Het inrichten van een kantoor kan een uitdagende taak zijn, vooral als je een kleinere kantoorruimte hebt en veel werkplekken nodig hebt….
Zakelijk

Zo stel je de beste zakelijke outfit samen

Een zakelijke outfit straat klasse en stijl uit, maar hoe bereik je nu precies dit effect als je kledingstukken gaat combineren? Naast…
Zakelijk

Gebrek aan inspiratie? Deze outfits zijn ideaal voor op kantoor!

Veel werkenden vinden het lastig om een geschikte outfit te vinden voor op kantoor. Op sommige locaties gelden namelijk gedragsregels en kledingvoorschriften….