Zakelijk

Zo stel je de beste zakelijke outfit samen

Een zakelijke outfit straat klasse en stijl uit, maar hoe bereik je nu precies dit effect als je kledingstukken gaat combineren? Naast natuurlijk het feit dat je in de eerste plaats moet zorgen voor een complete zakelijke outfit waarvan alle onderdelen goed bij elkaar passen, zijn er ook nog een aantal andere zaken waar je best rekening mee houdt. Hieronder lees je daar meer over!

3 tips voor een zakelijke outfit om u tegen te zeggen!

Een zakelijke outfit steekt helemaal anders in elkaar dan een casual outfit, dus het spreekt voor zich dat je met andere factoren rekening houdt als je zo’n outfit samenstelt. Hieronder alvast enkele goede tips:

1. Investeer in een goede basis

De basis van je zakelijke outfit is een must-have als je erop wilt vederwerken voor een specifiek resultaat. Zo’n basis kan uit verschillende kledingstukken bestaan, waaronder natuurlijk een broek of pantalon, een blouse of hemd en een goed paar schoenen.

Probeer je garderobe alvast uit te rusten met deze drie stukken, zodat het naderhand veel gemakkelijker is om extra accessoires en kledingstukken aan te kopen. En dat geeft je dan weer heel wat vrijheid als je eens een andere stijl wilt uitproberen!

2. Beperk de accessoires

Een zakelijke outfit kan zeker mooi zijn met accessoires als een stijlvol horloge of een das, maar het is beter om het aantal extra zaken te beperken tot een minimum. Vooral als je professioneel wilt overkomen op je werk of tijdens een sollicitatiegesprek.

Accessoires die functioneel zijn, zoals een horloge, passen er zeker bij en mogen eigenlijk zelfs niet ontbreken als je een complete look wilt verkrijgen. Accessoires en gadgets die opvallen en eigenlijk niet zoveel nut hebben, zullen je algemene look echter alleen maar negatief beïnvloeden en de aandacht wegtrekken van de essentie: een eenvoudige, strakke en klassevolle uitstraling.

3. Basiskleuren zijn een must

Ten slotte houd je bij de zoektocht naar een goede zakelijke outfit best rekening met het belang van basiskleuren. Als je een casual outfit samenstelt, zijn er eigenlijk geen grenzen op het gebied van kleur en paletten. Voor een zakelijke look en feel is het echter beter om dat wat in te perken en te blijven bij kleuren als wit en zwart.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat elke zakelijke outfit in je garderobe saai en eenvoudig moet zijn. Je kan altijd wat variëren met een accessoire in een contrasterende kleur, of bijvoorbeeld een paar schoenen dat net wat meer leven in de brouwerij brengt. Dit is vooral mogelijk bij dames, terwijl heren zich beter beperken tot de échte basics voor een stoere, klassevolle stijl!

Gerelateerde artikelen
Zakelijk

Tips voor kantoorinrichting in kleinere ruimtes

Het inrichten van een kantoor kan een uitdagende taak zijn, vooral als je een kleinere kantoorruimte hebt en veel werkplekken nodig hebt….
Zakelijk

Let hierop bij aankoop van zakelijke schoenen

De kleren maken de man én de vrouw – en dat geldt ook voor zakelijke outfits! Naast natuurlijk enkele belangrijke basisstukken, die…
Zakelijk

Gebrek aan inspiratie? Deze outfits zijn ideaal voor op kantoor!

Veel werkenden vinden het lastig om een geschikte outfit te vinden voor op kantoor. Op sommige locaties gelden namelijk gedragsregels en kledingvoorschriften….